#EASZ – Interview met twee straffe madammen (New Ethics Magazine, lente 2020)

Geertrui en Kiki zitten naast elkaar en kijken beiden naar de camera

Dit interview met redacteurs Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens stond in New Ethics Magazine #4 (voorjaar 2020).
Toen stond Een Ander Soort Zuster nog in de kinderschoenen. Het boek is er uiteindelijk niet in de zomer gekomen, maar wel op 1 november 2020!

Boek: Een Ander Soort Zuster

Interview met twee straffe madammen

In de zomer van 2020 komt het boek “Een Ander Soort Zuster” uit. Het boek is geschreven en samengesteld door de activistes Kiki Baaijens en Geertrui Cazaux. Het is een interessante verzameling interviews, anekdotes, verhalen en illustraties door vrouwelijke dierenrechtenactivisten. Hét moment om beide vrouwen even aan de tand te voelen.

Dag Geertrui en Kiki, kunnen jullie jezelf even voorstellen?

Kiki: Ik ben Kiki Baaijens, 51 jaar en ik kom uit Nederland. Toen ik veganist werd, 8 jaar geleden, dacht ik meteen “Ik wil hier wel wat mee”. In 2014 zette ik de website veganevents.nl op. Later ook de Belgische versie en een facebookpagina. Het was een plaats waar ik alle evenementen verzamelde. Eerst was dat niet zo veel werk, een tiental uur per week ongeveer. Nadat Facebook zijn regels aanpaste, moest ik alles handmatig gaan invoeren. De uren werk verdubbelden! Niet enkel dat, er kwamen ook steeds meer evenementen. Aangezien ik hier geen inkomsten uithaalde, werd dit steeds minder aantrekkelijk. Nu zijn ze dus enkel nog op Facebook te vinden, zelf voor mensen zonder account. Ik ben nu eigenlijk aan het overstappen van dat werk naar de taak van vertrouwenspersoon in de vegan community in Nederland en een stukje van België.

Hoe ken ik Geertrui? Ik ging vaak naar vegan evenementen in Engeland. Daar heb ik Geertrui ontmoet. Dat was heel toevallig. We kwamen elkaar overal tegen.

Geertrui: De eerste keer was in 2016 op Vegfest in Londen. We schoven allebei aan bij een eetkraampje. Achter mij in de rij hoorde ik mensen Nederlands praten. Zo zijn we beginnen praten met elkaar.Verder lezen →

Een Ander Soort Zuster – beschikbaar in de boekenwinkel!

Het is Wereld Veganisme Dag! En het boek Een Ander Soort Zuster is deze week van de persen gerold!

Ben je benieuwd wie er allemaal een bijdrage heeft geleverd aan het boek?
Kijk naar de voorstelling in dit filmpje:

 

Een Ander Soort Zuster kost 13,90€ en is te koop in elke boekenwinkel, en ook bij bol.com en boekenbestellen.nl.

En ook te koop bij:

ISBN: 9789090335568

 

 

PRE-ORDER – Een Ander Soort Zuster

Neem een kijkje in 🌿 Een Ander Soort Zuster 🌿 🙂

Het boek zal vanaf de laatste week van oktober beschikbaar zijn in de boekenwinkel!
➡️➡️ Nu al beschikbaar als PRE-ORDER via:
https://www.boekenbestellen.nl/boek/een-ander-soort-zuster/40298

— EEN ANDER SOORT ZUSTER —

Wie zijn ze? Wat doen ze? In Een Ander Soort Zuster delen 34 vrouwelijke dierenrechtenactivisten uit Nederland en Vlaanderen hun verhaal en mening over dierenrechten, veganisme en activisme, in essays, interviews en illustraties.

Een Ander Soort Zuster geeft een beeld van waar vrouwen in de dierenrechtenbeweging in Nederland en Vlaanderen mee bezig zijn. Hoewel veel meer vrouwen dan mannen actief zijn in de beweging, zijn zij toch beduidend minder vertegenwoordigd als boegbeeld. In dit boek krijgen die vrouwen een platform.

Voorwoord door Professor Lisa Kemmerer, filosoof-activist, docent en oprichter van Tapestry: Women’s Institute of Integrated Justice.

Cover door Katleen Bosteels (Karneno).

Redactie door Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens.

🌿🌿 https://www.eenandersoortzuster.org/

Voorwoord door Lisa Kemmerer – Een Ander Soort Zuster

In de loop van 2020 komt het boek Een Ander Soort Zuster uit. In het boek komen vrouwelijke dierenrechtenactivisten uit Vlaanderen en Nederland aan het woord die hun verhaal en mening delen over dierenrechten en activisme. In het boek staan ruim dertig bijdragen: essays, interviews met activisten en illustraties. De redactie gebeurt door Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens.

Binnenkort lichten we een tip van de sluier op over de inhoud van het boek. Maar we willen nu alvast meegeven dat het voorwoord geschreven wordt door Lisa Kemmerer!

Verder lezen →

Oproep: Cover voor het boek – Een Ander Soort Zuster

In het boek Een Ander Soort Zuster komen vrouwelijke dierenrechtenactivisten en veganisten uit Vlaanderen en Nederland aan het woord die hun verhaal en mening delen over dierenrechten en activisme, ter inspiratie voor anderen. Het boek is een verzameling van essays, interviews en illustraties.
Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens zijn momenteel bezig met de redactie van het boek.
Meer informatie over het boek vind je hier.

Oproep: Cover

Wij zijn nog op zoek naar een passende cover voor het boek!
Hierbij doen wij dan ook een oproep aan vrouwelijke dierenrechtenactivisten of veganisten uit Nederland en Vlaanderen om een ontwerp voor een cover voor het boek in te dienen.
Dat kan een tekening of schilderij zijn, of een foto, of een collage of een abstract design. Kortom, beeldmateriaal dat kan dienen als cover voor het boek.Verder lezen →

%d bloggers liken dit: