“Ik weiger om gewoon toe te kijken” Femke D’hondt in EASZ

Een citaat uit het hoofdstuk van Femke D’hondt in het boek Een Ander Soort Zuster (2020).
“Ik weiger om gewoon toe te kijken.” ✊🐾
Welke impact heeft het besef van dierenleed en mensenleed op jou?  Een erg grote impact! Als ik zoiets zie, hoor of lees, dan gaat dat door merg en been en ik krijg een krop in mijn keel. Ik kan daar ook echt wakker van liggen en heel erg down zijn. Als ik hier niets mee zou doen dan zou ik me ook echt medeplichtig voelen. Dan bén ik ook medeplichtig. Vandaar mijn grote gedrevenheid om hiertegen alles te doen wat ik kan. Ik weiger om gewoon toe te kijken.
quote Femke D’hondt [alt tx incl]

Hoofdstuk: Een nieuwe ethiek: voor dierenrechten en mensenrechten, interview met Femke D’hondt in: Een Ander Soort Zuster. Inspirerende verhalen van vrouwelijke dierenrechtenactivisten (2020) Cazaux G. & Baaijens K. (reds.), pp. 60-68.

Femke D’hondt (1986) richtte in 2018 samen met haar partner de organisatie
New Ethics op, een vzw waarmee ze mensen willen sensibiliseren en
informeren over dierenrechten en veganisme. En niet alleen ethisch omgaan
met dieren, maar ook met mensen en het milieu. New Ethics legt linken met
mensenrechten en wil ook niet zo evidente mensen aan het woord laten.

Geef een reactie