Next Wave Calls: Een Ander Soort Zuster

The Next Wave Calls zijn maandelijkse videocalls rond een bepaald feministisch thema, georganiseerd door de Vrouwenraad.
Op 18 maart 2021 was er een Next Wave Call over het boek Een Ander Soort Zuster, met Geertrui Cazaux en Ashley Vandekerckhove.

Van de aankondiging op de website van de Vrouwenraad:

Vraag jij je af wat dierenrechtenactivisme en feminisme met elkaar gemeen hebben? Wil je te weten komen waarom de voedingsindustrie eigenlijk ook een feministisch issue is? Of was het een vraag waar je nog niet eerder bij stilstond en ben je nu wel benieuwd? Ben je feminist.e of dierenrechtenactivist.e en vraag je je af hoe je de verschillende activismes met elkaar kan verzoenen? Of ga je gewoon graag in gesprek over hoe verschillende systemen van onderdrukking zich verhouden ten opzichte van elkaar? Schrijf je dan zeker in voor onze tweede sessie van The Next Wave Calls op donderdag 18 maart van 19:30 tot 21:00.

In de tweede sessie van The Next Wave Calls stellen Geertrui Cazaux en Ashley Vandekerckhove het boek ‘Een Ander Soort Zuster’ voor, waarin verhalen gebundeld zijn van 34 Nederlandse en Vlaamse vrouwen die zich inzetten voor dierenrechten. Hoewel veel meer vrouwen dan mannen actief zijn in de beweging, zijn ze toch beduidend minder vertegenwoordigd als boegbeeld. ‘Een Ander Soort Zuster’ geeft aan die vrouwen een platform. We lanceren tijdens deze sessie ook een give away van enkele exemplaren.

Na de voorstelling van het boek, gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw gedachten hierover? Ben je je al bewust van de intersecties van dierenrechtenactivisme en feminisme? Waar kan je meer aandacht voor hebben in jouw activisme?

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. 

Over onze gastspreeksters

Geertrui Cazaux komt al meer dan twintig jaar op voor de rechten van dieren. In 2001 bracht ze het boek ‘Mensen & Andere Dieren’ uit en in 2020 ‘Een Ander Soort Zuster’. Ze schrijft over dierenrechten en veganisme op Graswortels en The Bruges Vegan en over de connecties tussen validisme en speciesisme op Crip HumAnimal en geeft daar ook presentaties over.

Ashley Vandekerckhove is een grassrootsactiviste die zich bezighoudt met structurele machtsongelijkheden. Ze heeft een specifieke interesse in het androcentrisch denken, de verschillende vormen van seksisme en genderstereotypering. Ze is vrijwilligster bij allerhande organisaties die zich bezighouden met vrouwenrechten en dierenrechten. Ze is een fervente feministe, veganiste, antiraciste, antivalidiste en antikapitaliste. Ze is tevens opiniemaakster bij de community sectie van dewereldmorgen.be.

De video staat nu online en bevat de presentatie van Geertrui & Ashley:

 

Aankondiging event: https://thenextwave.be/nieuws/18-3-the-next-wave-calls

Video van presentatie Geertrui & Ashley: https://youtu.be/ItZSQ-aVHp0

 

Aankondiging Next Wave Calls – Een Ander Soort Zuster, 18 maart 2021

Geef een reactie