Oproep: Cover voor het boek – Een Ander Soort Zuster

In het boek Een Ander Soort Zuster komen vrouwelijke dierenrechtenactivisten en veganisten uit Vlaanderen en Nederland aan het woord die hun verhaal en mening delen over dierenrechten en activisme, ter inspiratie voor anderen. Het boek is een verzameling van essays, interviews en illustraties.
Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens zijn momenteel bezig met de redactie van het boek.
Meer informatie over het boek vind je hier.

Oproep: Cover

Wij zijn nog op zoek naar een passende cover voor het boek!
Hierbij doen wij dan ook een oproep aan vrouwelijke dierenrechtenactivisten of veganisten uit Nederland en Vlaanderen om een ontwerp voor een cover voor het boek in te dienen.
Dat kan een tekening of schilderij zijn, of een foto, of een collage of een abstract design. Kortom, beeldmateriaal dat kan dienen als cover voor het boek.

Hou rekening met de volgende punten:

  • De illustratie/cover moet een link hebben met het thema van het boek (vrouwen voor dieren, seksisme, speciesisme, veganisme, dierenrechtenactivisme, etc).
  • Als je illustratie verwijst naar activisme, willen we geen stereotype beeld van activisme bevestigen op de cover (bv. enkel straatactivisme). Met het boek willen we immers precies dat stereotype beeld doorbreken.
  • Hou er ook rekening mee dat de titel ook op de cover moet staan.
  • Het beeldmateriaal dient in hoge resolutie aangeleverd te kunnen worden (de specifieke technische aspecten weten we nu nog niet, maar houd daar alvast rekening mee).
  • Geef ons graag ook een kort tekstje waarin je beschrijft hoe jij de cover interpreteert, en waarom je dit een passende illustratie vindt. Dat hoeft niet lang te zijn (bv. rond de 200 woorden). Ook graag een korte bio van jezelf bijsturen (+/- 100 woorden).
  • Aangezien wij willen dat het boek een inspiratiebron wordt voor mensen die al veganist of activist zijn, of zij die het willen worden, verwachten we ook dat diegenen die een bijdrage leveren zelf veganist zijn.

Stuur jouw ontwerp naar Geertrui & Kiki: geertrui.cazaux[at]telenet.be en info[at]veganevents.nl

Mochten we je bijdrage niet kiezen voor de cover, maar wel van toegevoegde waarde vinden voor het boek, dan nemen we het graag als bijdrage op.

Deadline: voor 20 februari 2020.

Als je hieraan wilt meewerken, dan horen we graag van je!

 

Geef een reactie