Voorwoord door Lisa Kemmerer – Een Ander Soort Zuster

In de loop van 2020 komt het boek Een Ander Soort Zuster uit. In het boek komen vrouwelijke dierenrechtenactivisten uit Vlaanderen en Nederland aan het woord die hun verhaal en mening delen over dierenrechten en activisme. In het boek staan ruim dertig bijdragen: essays, interviews met activisten en illustraties. De redactie gebeurt door Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens.

Binnenkort lichten we een tip van de sluier op over de inhoud van het boek. Maar we willen nu alvast meegeven dat het voorwoord geschreven wordt door Lisa Kemmerer!

Wie al aanwezig is geweest op de International Animal Rights Conference in Luxemburg, heeft Lisa Kemmerer vast wel al aan het woord gehoord, want ze geeft er elk jaar enkele presentaties. In 2018 bv. over Sexism and male privilege among vegan activists. Het boek Sister Species. Women, Animals and Social Justice (2011) waarin verschillende vrouwelijke dierenrechtenactivisten een bijdrage schreven en waarvan Lisa Kemmerer de redactie deed, is voor ons ook een inspiratiebron geweest om een boek met bijdragen van activisten uit Vlaanderen en Nederland te maken. Dat wordt dus Een Ander Soort Zuster.

Professor Lisa Kemmerer

 

Professor Lisa Kemmerer

Lisa Kemmerer (PhD) is filosoof-activist, professor aan de Montana State University Billings, en auteur en redacteur van negen boeken waaronder Eating Earth, Animals and World Religions, and Sister Species. Haar werk gaat over dierenethiek (met inbegrip van milieu rechtvaardigheid, geloof, en intersectionaliteit). “Dr. K” is ook de oprichter van Tapestry: Women’s Institute of Integrated Justice.

https://www.lisakemmerer.com/

 

Geef een reactie